Hasselt Carnaval

Hasselt viert Carnaval.

Tijdens het Halfvastenweekend van 30 en 31 maart 2019 organiseert het Koninklijk Feestcomité het Hasseltse carnavalsfeest.

Traditioneel start het weekend op zaterdag 30 maart 2019 om 11u11 met de jaarlijkse Mis ter nagedachtenis van de overleden carnavalisten. Dit jaar zal de viering opgedragen worden in de Minderbroederskerk. De Mis, deels in het gezapig Maaslands dialect en in het “Hasselts” wordt voorgegaan door E.H. Theo Mathijs en muzikaal opgeluisterd worden door Vocal Fun. Ook Stiepke Jos, ex-prins Jos Tuts, en het huisorkest ‘Toeternietoe’ zullen hun muzikale bijdrage leveren en alle aanwezigen laten meezingen uit volle borst. De mis wordt afgesloten met een kleine receptie aangeboden door het Koninklijk Feestcomité van de Stad Hasselt. Een hartverwarmende Hasseltse borrel en een lekker speculaaskoekje van patissier Cools uit de Kapelstraat zullen zeker gesmaakt worden.

Zaterdagnamiddag 30 maart 2019 om 14u30 worden jong en oud, scholen, jeugdverenigingen, carnavalsgroepen en alle plezante mensen verwacht aan het Kolonel Dusartplein om stoetsgewijs in bonte carnavalkleuren en met veel toeters en bellen door de binnenstad te trekken en Jeugdprins Willem I te vergezellen naar het Stadhuis. Hij zal samen met Stadsprins Raf I (Vermesen) vanop de pui aan het Groenplein alle aanwezigen trakteren op een heuse snoeplawine.

Het is toch vernoemenswaardig dat Stadsprins Raf I – uitgeroepen tot de 70ste Stadsprins - uit de rangen van het Koninklijk Feestcomité komt. Al is dit geen uniek gegeven want in 2004 zwaaide Rob I (Lambrechts) als 55ste Stadsprins de scepter van het KOVK, in 2014 was de eer aan Koen I (Muysers) als 65ste Stadsprins.

Op zondag 31 maart 2019 zal voor de 72ste maal de Internationale Halfvastenstoet om 14u30 vanaf het Kolonel Dusartplein, door de straten trekken, voorafgegaan door de reclamekaravaan. Apotheose is natuurlijk de Prinsenwagen met Stadsprins Prins Raf I en zijn gevolg, de ‘Koninklijke Orde van het Klaverblât’.

Parcours zaterdag 30 maart 2019:

Kolonel Dusartplein(opstelling) – Maastrichterstraat – Capucienenstraat - St Jozefsstraat – Guffenslaan – Kon. Albertstraat- Grote Markt – Hoogstraat – Fruitmarkt – Botermarkt – Zuivelmarkt – Bonnefantenstraat – Witte Nonnenstraat – Demerstraat - Lombaardstraat- Groenplein.

Parcours zondag 31 maart 2019:

Boudewijnlaan (opstelling) – Dusartplein – Maastrichterstraat – Capucienenstraat – St. Jozefstraat – Guffenslaan – de Schiervellaan - Ridder Portmansstraat - Grote Markt- Hoogstraat – Demerstraat – Martelarenlaan – Boudewijnlaan (ontbinding).

Opstelling reclamestoet: vanaf de Kempische Poort - Martelarenlaan tot aan Kol. Dusartplein.

Opstelling van de stoet

© Koninklijk Stedelijk Feestcomité der Stad Hasselt Support by Webmaniacs.be